Свети Сава, светлост српства

29 jan


dscn6193

picture2

picture3

Ученици и наставници Грађевинско-саобраћајне школе школску славу и Дан светог Саве обележили су свечаном приредбом под називом „Свети Сава, светлост српства“. Њоме су поручили да је пут којим је ишао наш светитељ, једини пут  који нас из таме води до духовног просветљења и да је зато потребно да га и даље следимо. 

Свечаност је почела Химном светом Сави коју су извели ђаци трећег разреда. Кроз програм нас је водио ученик Марко Денић. Ученица Анђела Недељковић отпевала је песме „Ој Косово, Косово“ и „Црвен цвете“, а ученик Никола Анђелковић казивао је стихове Бећковићеве Приче о светом Сави. Пригодан рецитал под називом „Свети Сава, светлост српства“ чинили су стихови песника Љубомира Симовића. Ученици су извели и фолклорне игре косовског поморавља.

          Директор Дејан Петковић уручио је похвалнице најзаслужнијим наставницима и ученицима. Ове године то су: наставник електротехнике Снежана Михајловић, наставник физичког васпитања Мирослав Петковић, ученик 4. разреда Младен Станојевић, ученик 2. разреда Петар Симоновић и ученик 2. разреда Никола Анђелковић.

Марија Ђекић

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: