Javni čas ucenika GSŠ o Andriću

22 jan

Obeležavanju jubilarne 125. godišnjice rodjenja nobelovca Ive Andrića, pored mnogih važnih kulturnih institucija u Srbiji, odazvala se i Gradjevinsko-saobraćajna škola u Gračanici. Učenici su tim povodom održali javni čas pod nazivom “125 godina o Andriću priče i pričanja”.

 

Uloga književnika i diplomate Andrića poverena je učeniku Nikoli Andjelkoviću. U ulozi njegove velike ljubavi i životne saputnice, Milice Babić, našla se Aleksandra Lazarević, a naratori su bili Milica Ilić i Filip Spasić. Djaci su svoj zadatak shvatili veoma ozbiljno i odgovorno tako da su ga uspešno i ispunili.

Uz 50-ak dokumentarnih fotografija sa projektora i zvuke omiljenih Andrićevih sevdalinki koje su upotpunile životnu priču našeg nobelovca, publika je imala prilike da čuje i poznate stihove, odlomke i poučne misli našeg velikana. Poruka je bila, kako i sam Andrić kaže, da je “najvažnije ostati čovek”, kao i da svaka vrsta umetnosti oplemenjuje čoveka i da je zato važno da ih negujemo i u njima uživamo.

A u to da priči i pričanju o Andriću nikad nema kraja, uverila nas je reakcija publike, nastavnika i djaka koji su tražili reprizu. Učesnici su bili zadovoljni, a publika oduševljena.

 

Zato će javni čas o Andriću imati reprizu u okviru školske Svetosavske nedelje.

Marija Karadzić

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: