Свети Сава, школска слава

29 jan

Ученици и наставници Грађевинско-саобраћајне школе успешно су завршили обележавање Светосавске недеље, манифестације која је низом активности обележила успомену на лик и дела нашег значајног свеца, просветитеља, архиепископа, књижевника, лекара…

 

 

 

Светосавска недеља отворена је јавним часом посвећеним једином српском нобеловцу. Час под називом „125 година о Андрићу приче и причања“ одржали су ученици: Никола Анђелковић, у улози Иве Андрића и Милица Илић и Филип Спасић, у улози наратора, који су нас упознали с ликом и делом писца. Поред познатих цитата из Андрићевих дела и занимљивих информација из живота, бројна публика могла је да чује и песме, босанске севдалинке, које је Андрић волео и које су у његову част свиране у Стокхолму на додели Нобелове награде. Причу о Андрићевом животу и раду пратило је 50-ак аутентичних фотографија приказаних на видео биму које су заједно са музиком и костимима наших глумаца дочарале време у којем је живео.

Током Светосавске недеље у нашој школи  одржана је промоција зборника ђачких литерарних радова „Необично плаво“. У 21. броју зборника објављено је 8 радова наших ученика: Милице Илић, Драгане Прокић, Анђеле Јовановић, Анђелије Ђорђевић,  Дејана Миловановића, Стојана Стојановића, Ивана Костића и Николе Парлића. Гости промоције били су косовски песници Радмила Тодић-Вулићевић и Ратко Поповић који је и уредник зборника.

Највише интересовања међу ученицима изазвала је школска светосавска приредба. Уз химну и молитву Светом Сави, доделу признања најзаслужнијим наставницима и ученицима, рецитал и фолклорне песме и игре с Косова обележена је школска слава. Похвалнице су овога пута добили: Мирјана Дукић, наставник историје, вероучитељ Светислав Трајковић, Милица Илић, ученица 2. разреда и Марко Денић, ученик 4. разреда.

Марија Караџић

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: