In memoriam

14 maj

Život je pozornica u kojoj svi akteri imaju svoju ulogu koju dostojno i odgovorno ispunjavaju, ali dodje i  taj trenutak kada se uloga završi i ostaje samo naše sećanje na lik i delo onih koji su nas zauvek napustili.

Naša koleginica Milka(Andrejević) Radulović zauvek nas je napustila 28. aprila 2018. godine.

Rodjena je u Skoplju 1937. godine gde je završila jugoslovensku književnost na filološom fakultetu. Živela je i radila u Prištini do 1999. godine, a kasnije u Beogradu.

Bila je stožer srednje tehničke škole Tehnički centar ,,19. Novembar”, kasnije ,,Gradjevinsko-saobraćajna škola”, u kojoj je provela čitav  radni vek. Izvela je mnoge generacije obrazovanih i uspešnih ljudi. Bila je omiljena medju kolegama.

Direktorka Gradjevinsko-saobraćajne škole postaje 1992. godine. Pod njenom organizacijom vaspitno-obrazovnog rada, širenjem delatnosti, usavršavanjem kadrova, škola zauzima značajno mesto u obrazovanju KiM do 1999. godine. 

Profesionalna odgovornost prema poslu doprinela je otvaranju auto-škole, specijalističkog obrazovanja za instruktore, kabineta informatike 1995. godine.

U to burno vreme  kada je započeo rat na našim prostorima 1999. godine, doprinos Milke Radulović ogleda se u nesebičnom gestu prema učenicima i svojim radnicima kada izmešta veći deo dokumentacije GSŠ.

Bila je veliki patriota, poštovala je tradiciju i bila pokretač svetosavskih svečanosti  u školi i kolačar više puta. 

Bila je vedrog duha, druželjubiva, humanost je zračila iz njenog bića, nesebično je pomagala svima. Bila je, pre svega, čovek pa zatim direktor.

Pamtićemo je i sa radošću pričaćemo o liku i delu Milke Radulović.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: