Милица и Милан учесници књижевне радионице

21 okt

Милица Илић и Милан Станковић, матуранти Грађевинско-саобраћајне школе, учесници су прве књижевне радионице за школарце која се одржала у Дому културе у Грачаници под слоганом „Чувам језик, лепо пишем“. Предавачи су били српски песници за децу, Аца Видић из Ваљева и Радисав Милић из Куршумлије, иза којих је вишегодишње искуство у раду с талентованим ђацима. 

Идеја је да се ученици од најранијег узраста приволе поезији, као и да под „стручним надзором“ науче како да кроз стихове искажу своје мисли и осећања и да се оснаже да јавно читају своје песме.

За Милицу Илић прва књижевна радионица представља драгоцено искуство:

„Било је лепо и корисно време проведено с двојицом врсних писаца. Научила сам много тога. Научила сам да морам бити оригинална ако желим да постанем добар писац.“

И Милан Станковић задовољан је учесник књижевне радионице:

„Добро је било. Допало ми се. Похвалили су моје песме и понудили су ми помоћ ако једног дана одлучим да их објавим.“

На последњем часу ове својеврсне школе за лепо писање и изражавање учесници су пред публиком и жиријем читали своје радове. Од укупно 65 ученика основних и средњих школа, који су стварали током радионице, матуранткиња Милица Илић освојила је друго место док је Милан Станковић похваљен.

Задовољни предавачи Аца Видић и Радисав Милић кажу да су се тешко одлучили да изаберу три најбоља рада својих полазника јер су сви они веома талентовани и вредни. Зато су им и обећали да ће се ускоро вратити у Грачаницу и наставити дружење са школарцима кроз перо и стихове.  

Марија Ђекић

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: