Изолација као инспирација у част књиге

28 apr

Пример да изолација може бити инспиративна показали су  ђаци наше школе који су на леп начин обележили Светски дан књиге.

Имали су задатак да изаберу и фотографишу по једну омиљену књигу која је на њих оставила посебан утисак, књигу коју препоручују другима или књигу коју тренутно читају. Резултати су били више него добри. Од послатих радова направили смо читав албум дивних слика јер су се ученици потрудили да своје омиљене књиге сликају у неком посебном амбијенту и то с упечатљивом декорацијом. Од „Оливера Твиста“, преко школске лектире („Ана Карењина“, „Ромео и Јулија“ и сл.) до савремених писаца (Владимира Пиштала, Петра Хандкеа…), белетристике и историјских књига ређали су се изабрани наслови.

Ово је још један пример који показује да заинтересованим ђацима чак и ваннаставне активности не падају тешко и да могу бити реализоване на даљину.

УНЕСКО од 1995. године Светски дан књиге и ауторских права обележава 23. априла, на дан смрти два чувена светска писца, Виљема Шекспира и Мигела де Сервантеса. Циљ је да се подстакну на читање сви слојеви друштва, a нарочито млади.

Наш циљ је био да подсетимо да књига може бити добар избор за вишак слободног времена у доба изолације, да се уз добре књиге развијају машта и критичко мишљење, здравије расте, брже сазрева, чак и путује…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

<span>%d</span> bloggers like this: